Aku Musafir

Aku Musafir

Wednesday, December 11, 2013

Jumpa Lagi..

Assalamualaikum wbt dan salam mahabbah.. 

Alhamdulillah, saya masih dapat bernafas dan melihat dunia sehingga ke saat ini. Syukur serta selawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w. dan juga buat para sahabat mujahid dan mujahidah serta para pejuang Islam. Tidak lupa juga Al-Fatihah buat arwah ayah, arwah mek, arwah tok dan juga arwah tokki yang telah dijemputNya. 


Semalam, iaitu Hari Rabu (11.12.13) merupakan tarikh dan angka yang unik pada saya. Dan beberapa kenangan telah terlakar semalam. Rasanya masih belum terlambat untuk saya ucapkan selamat pengantin baru,selamat ulangtahun perkahwinan dan juga selamat hari lahir kepada sesiapa sahaja yang menyambutnya semalam mahupun hari ini. Pada saya, semalam juga merupakan hari yang takkan saya lupakan, iaitu perpisahan kami sekelas dengan seorang ustaz yang sangat kami hormati dan sayangi. Saya tidak mahu bercerita panjang kenapa kami terpaksa berpisah dengan ustaz kami. Beliau seorang yang sangat dekat dengan hati pelajar dan beliau jugalah yang mampu menyelami dan memahami jiwa kami. Di mata kami, beliau merupakan seorang insan yang sangat hebat. Sifat rendah diri dan positif memberi semangat kepada kami. 


Saya teringat akan suatu peristiwa dimana suatu ketika dahulu, saya dan beberapa sahabat lain bertemu dengan beliau untuk meminta pandangan. Alhamdulillah, beliau menyokong apa yang kami lakukan dan salah satu sebab kenapa kami tidak berputus asa pada ketika itu adalah kerana nasihat dan kata-kata semangat yang beliau berikan. Alhamdulillah, ahirnya kami berjaya membuktikan bahawa kami mampu melakukannya. Jika beliau menganggap kami ini sebagai inspirasi beliau, maka sukalah saya nyatakan bahawa beliau adalah semangat kami. Apa-apa pun, sekali lagi saya ingin nyatakan bahawa perpisahan ini adalah perpisahan yang tidak kami inginkan. Insha Allah, kita akan bertemu semula jika tidak dunia,insha Allah di akhirat. 


Saya tidak tahu apa yang ingin dinyatakan di sini. Tidak sanggup mengungkapkan perpisahan itu lagi. Semoga beliau akan terus menjalani kehidupan yang jauh lebih baik dari hari ini. Insha Allah, saya yakin rezeki beliau ada di mana-mana.


Bak kata beliau, "Patah tumbuh berganti." Tapi,belum pasti yang berganti itu sama dengan beliau...


KAMI AKAN SENTIASA MENDOAKAN YANG TERBAIK UNTUK BELIAU..