Aku Musafir

Aku Musafir

Thursday, May 16, 2013

Terima Kasih Cikgu..

Assalamualaikum wbt dan salam mahabbah.. =)

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Ilahi kerana diri ini masih berpeluang untuk menikmati kehidupan yang sementara dan sebuah kehidupan yang telah di'tulis' dalam skrip kehidupan sebagai hamba Allah. Tak lupa juga selawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad saw.

Hari ini hari kelima diri ini berada di 'sini'. Menjalani hari-hariku seperti biasa cuma rindu sudah mula berputik walaupun baru lima hari berjauhan dengan ummipapa. Lupakan sebentar kisah kerinduan ini. Oh ya, hari ini merupakan hari guru. Tidak berpeluang pergi ke sekolah untuk menyambut bersama guru-guru tercinta. 

Sungguh, banyak kenangan yang telah terlakar sewaktu di zaman persekolahan baik di sekolah rendah ataupun di alam menengah. Semua kenangan pahit dan manis menjadi suatu pengalaman yang takkan dilupakan. 

" Di kesempatan ini, saya Mujahidah Nasuha ingin mengucapkan selamat hari guru kepada semua yang bergelar guru. Terutamanya buat ummipapa,adik beradik,guru-guru dan juga buat pensyarah-pensyarah. Tanpa jasa kalian, saya tidak mampu berada di tempat saya sekarang. Ilmu yang cikgu-cikgu ajar, tidak akan luput. Allahu Akbar. Betapa mulianya cikgu-cikgu sekalian.. Terima kasih cikgu.."


No comments:

Post a Comment